keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Vodkapasta

Tämä nyt ei ravintoarvoiltaan ole mistään kotoisin, mutta pitäähän sitä nyt kuukaudesta yksi lohturuokakin löytyä. Kuitenkin syksy ja kaikkee. Tämä on lohturuokien aatelia ja lisäksi todella nopea valmistaa.

Bongasin vodkapastan alunperin Hanna Gullichsenin Instagramista ja koska kaveri oli juurikin unohtanut kossunsa meidän pakkaseen, niin pakkohan tätä oli kokeilla. Samainen kossu majailee yhä edelleen meidän pakkasessa, koska meillä ei juoda kossua. Sensijaan vodkapastaa siitä on tehty lukuisia kertoja.

Tähän soulfoodiin tarvitset:
360 grammaa pastaa
yhden salottisipulin
yhden valkosipulinkynnen
chilihiutaleita maun mukaan
1 dl tomaattipyreetä
oliiviöljyä
2 rkl vodkaa (älä skippaa tätä. Salaisuus maussa on juurikin tämä ainesosa. Alkoholi keitetään pois eli siitä ei tarvitse murehtia)
2 dl kermaa
suolaa ja mustapippuria
parmesania

Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Muista suola!!! Keitä pasta kypsäksi.

Kuullota pannulla sipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää chilihiutaleet. Lisää pannulle tomaattipyree ja karamellisoi keitosta viitisen minuuttia. Sekoita välillä. Lisää pannulle vodka ja nosta lämpöä. Anna kiehahtaa kunnolla parin minuutin ajan. Lisää mukaan kerma ja sekoita. Nosta seos pois liedeltä, lisää suola ja pippuri ja maista onko maut kohdillaan.
Valuta pasta ja ota hieman keitinvettä talteen. Sekoita pasta kastikkeen kanssa sekaisin ja lisää tarvittaessa keitinvettä hieman mukaan juoksuttamaan, jos tahtoo tuntua liian tönköltä. Raasta koko komeuden päälle parmesania ja syö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?