tiistai 22. toukokuuta 2018

Lomps!

Terkkuja lomalta! Ensimmäinen kesälomapätkä alkoi tuossa muutama päivä sitten. Mikä tarkoittaa siis sitä, että mun ensimmäinen lukuvuosi on ohi. Tässä vielä vähän pureskelen ajatusta. Että ihan todellako ei ole mitään tentittävää, ei mitään raportoitavaa tai esseitä kirjoitettavana, ei mikään ryhmätyö kesken. Että ihan oikeasti n. 1/3 opinnoista on nyt suoritettu. Siis mihin tämä vuosi oikein hävisi? Jos loputkin opinnoista menee noin vauhdilla niin miten mä ikinä ehdin oppimaan kaiken minkä haluan?

Oli ehkä elämäni järkevin päätös ikinä pitää pieni loma tässä koulun loppumisen ja töiden alkamisen välissä. Viimeiset viikot kevätlukukaudella olivat nimittäin aivan järjettömän rankkoja ja olin todella väsynyt. Olisi ollut ehkä turhan rankka rypäisy ampaista suoraan koulun penkiltä kesäksi töihin. Ja vaikka ei olisikaan ollut fyysisesti aivan kissanraato, niin tuntuu että aivot täytyy ehtiä kääntämään tässä välissä. Mähän nimittäin menen sinne vanhaan duuniini ja niille jutuille en ole kovin kummoisia ajatuksia antanut melkein kymmeneen kuukauteen. Täytyy saada säädettyä pää niille urille, ennenkuin homma sitten ihan tosissaan alkaa.

Mulla oli tarkoitus kirjoittaa joku ohjenuora kaikille pääsykokeisiin suuntaaville aikuisopiskelijoille. Että miten se homma hoituu työn ja perheen ohella jne. Vaan niinpä en ehtinyt ja aika iso osa pääsykokeista on tässä parin viikon sisään. Mutta josko saisin sitten loman kakkospätkällä aikaiseksi kirjoittaa siitä, kun on saatu se myöntävä päätös opiskelupaikasta. Että mitä pitää sitten huomioida. Mä en (onneksi) kovin moneksi viikoksi suuntaa töihin vaan pidän tänä kesänä lomaa oikein kunnolla. Ekalla starttaa opintojen vika vuosi, Tokalla alkaa syksyllä toisen asteen opinnot ja Kolmannella eskari. Haluan olla lasten kanssa rauhassa ja levätä, meillä on todella hektinen lukuvuosi nimittäin edessä ihan jokaisella. Lisäksi voi olla että ensi kesänä loma on haave vain...

Ensimmäinen vuosi opintoja sujui erittäin hyvin. Sain tehtyä kaiken mitä pitikin ja arvosanat on pääsääntöisesti kiitettäviä. Oon verkostoitunut ja saanut muutamalle työnantajalle jätettyä itsestäni niin hyvän kuvan, että palkallisiakin töitä on jo luvassa. Syksyn työharkkaa varten on jo verkot vesillä ja yliopiston puolelle kursseja valittuna. Saatu palaute on ollut pääsääntöisesti hyvää ja tuntuu että ihan oikeasti on oikeassa paikassa. Vaikka menneen lukuvuoden väsy painaa vielä ja lujaa niin samalla kuitenkin odotan jo ihan älyttömästi syksyllä alkavaa toista lukuvuotta.

Suunnitelmat jatko-opintojen suhteen (siis tämän tutkinnon jälkeen) on ehtineet ekan vuoden aikana muuttumaan jo pariinkin kertaan. Todennäköisesti ne tulee muuttumaan vielä muutamaan otteeseen ennenkuin valmistun, mutta tuntuu kuitenkin että jotain ääriviivoja tulevaisuuden suhteen on nyt vedetty. Aikuisopiskelu on ihan parasta. Joskin pakko todeta, että ihanaa saada pieni loma luokkatovereista. Tosin väitän, että se on max kuukausi ja oon nurisemassa miten ikävä mulla on kaikkia. Mutta uuteen lukuvuoteen asti nollataan päätä koulusta. Ja hei miten parasta että on jo ihan kesä!!!

Ei nyt varsinaisesti satu silmiin nämä maisemat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?