keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Rapujuhlissa

Heti harhaanjohdattelin otsikolla! Ei olla oltu rapujuhlissa. Ne rapujuhlat on täällä blogissa! Ja nekin on oikeastaan vaan sellaiset kind of rapukekkerit koska oikeasti on kyse hummereista.

Lempparibloggaajani Anni ja MäSämutsi haastoi hummerihommiin. Rehellisyyden nimissä MäSä haastoi jo kesällä vaan kun minä oon näin saamaton! Mielessä on ollut ja nyt hoidetaan molemmat pois.

Koska MäSä oli eka, aloitetaan hänen kysymyksistään.

1. Millainen olet luonteeltasi?
Tämä on musta kuulkaa yllättävän vaikea kysymys. Koska oon omasta mielestä hyvinkin erilainen kuin ennen. Tai en ehkä suorasti erilainen, mutta kulmistaan pyöristynyt. En oo enää yhtään niin jyrkkä ja tiukka kannassani. Oon nykyään paljon sovittelevampi ja ymmärtäväisempi. Enkä ole enää pitkävihainen, ainakaan samalla tavalla kuin joskus. Aina oon osannut olla empaattinen mutta jotenkin sekin on omasta mielestä lisääntynyt aiemmista vuosista. Haluaisin olla vielä enempi läsnä ja jaksaa olla kivempi. Noita vielä työstetään. En nimittäin suostu ottamaan itseltäni enää kiirettä tekosyyksi mihinkään. Kaikki on järjestely- ja haluamiskysymys. Aina! Vastasinko kysymykseen?

2. Millainen on ihanne viikonloppusi?
Vapaa! Ainakin töistä vapaa. Siinä olisi paljon urheilua ja perhettä ja hyvää syömistä. Kavereita ja kikatusta ja kippistelyä vähän. Musiikkia ja aurinkoa. Sohva ja leffaa. Ja virkeyttä. Ei kiirettä, vapautta spontaaneihin juttuihin. Paljon kaikkea ja samalla sitten ei mitään, ainakaan mitään joka tuntuisi suorittamiselta.

3. Viimeisin matkasi?
Ulkomailla viimeiksi Prahassa, kotimaassa Nokialla.

4. Mitä harrastat tai haluaisit harrastaa?
Tällä hetkellä juoksua, vesilajeja ja monipuolisesti ryhmäliikuntaa. Haluaisin harrastaa savatea tai jotain kamppailulajia. Potkunyrkkeilyssä oon satunnaisesti käynyt, näitä kamppailulajeja on kamalan huonosti tarjolla niin, että voisi mennä silloin kun itselle sopii. Usein ne on sinä-ja-sinä päivänä, siihen-ja-siihen aikaan, joka on mulle vähän huono.

5. Mikä on viimeisin uusi kokeilemasi asia?
Saa nauraa. Kaalilaatikko.

6. Jos saisit/voisit tehdä työksesi mitä vain, niin mikä se olisi?
Mun ammatilliset haaveet vaihtuu usein. Se on ehkä ihan hyväkin mutta toisaalta huono, koska en sitten uskalla hakeutua opiskelemaan koska pelkään että oonko sittenkään kiinnostunut kun on niin monta juttua mitä haluaisin. Mutta tällä hetkellä haaveet huitelee ruokaan liittyvissä töissä ja ammateissa...

7. Kuinka montaa blogia seuraat?
En ole koskaan laskenut. Montaa. Osaa aktiivisemmin ja osaa niin, että luen kerralla postaukset pidemmältä ajalta. Onko kamalaa sanoa että mua ei ole viime aikoina väsyttänyt oma blogi mutta en ole oikein jaksanut lukea toisten blogeja?

8. Mikä tekee mielestäsi hyvän blogin?
Monipuolisuus. Se, että kirjoittaa ennenkaikkea ja ensisijaisesti itselleen. Ajattelematta liikaa sitä mitä lukija tahtoo. Siitä häviää äkkiä se "oma ääni" jos touhu perustuu liikaa sille "mitä te haluaisitte lukea, mistä te haluatte että kirjoitan, anteeksi kun en ole jaksanut kirjoittaa"-hapatukselle.

9. Mitä söit viimeiksi?
Mutakakkua :P Juon vasta aamukahvia (just niinkuin ei pitäisi eli tyhjään mahaan) eli en ole ehtinyt vielä aamupalaan asti. Kaveri kävi illalla kylässä ja toi tullessaan mutakakkua. Se oli sellainen myöhäisen kellonajan kyläily ja mutailut meni tällä kertaa iltapalasta.

10. Aamu vai ilta?
Riippuu onko töitä? Jos kotona niin aamu ei haittaa mutta jos töitä niin sitten ei helvetissä ainakaan aamu!

11. Syksyssä parasta?
Se että tätä kotiväkeä näkyy kotona vähän paremmin. Kynttilät ja suitsukkeet. Maaninen keittiöpuuhastelu. Kirjat ja viltti. Ne hyvin harvassa olevat kuulaat syyspäivät, kun on raikasta mutta ei liian kylmä.

Ja sitten Anni! Anni ei kehitellyt omia kysymyksiä, koska sai vastatakseen tuplahummerit. Mutta mä nappaan Annille esitetyt kyssärit myös itselleni.

1. Mikä on mielestäsi suomen kielen kaunein sana, miksi?
Kiitos. Varsinainen taikasana. Jos sen esittää vilpittömästi niin mä lämpenen ihmiselle samantien.

2. Mikä on se rumin sana,  miksi?
Mä en äkkiseltään keksi yhtä sanaa, jonka kokisin rumaksi. Enempi koen ehkä äänensävyjä rumiksi. Se on melkein ihan sama miten kauniita asioita sanoo, jos ne tulee rumalla äänensävyllä.

3. Leffa vai kirja?
Ei voi hei näiden kahden väliltä valita. En suostu! Molemmat.

4. Onko sinulla asioita, joista et ikinä kirjoittaisi blogiisi?
On, paljonkin. Voi jonkun mielestä kuulostaa hassulta kun sanon näin, mutta perheen ja parisuhteen jutut ei kuulu tänne. Siis tarkasti raportoidut. Omasta mielestä kirjoitan aika ympäripyöreästi. Musta on tärkeää että blogissa ja somessa ylipäätään kirjoittaa muita osapuolia kunnioittavasti. Että vaikka kirjoittaa omasta näkulmasta niin kunnioittaa niitä muita osapuolia ja huomioi siinä tekstin sävyssä ja sisällössä että nyt on kyse vain yhden ihmisen näkökannasta.

5. Onko sinulla unilelua, jos, niin mikä?
Kissat ja lapsi. Ei ole. Mä oikeasti nautin niistä kerroista kun saan nukkua yksin. En halua nukkua aina yksin mutta joskus se on ihanaa.

6. Haluaisitko "julkkikseksi", miksi?
En. Omassa tuttava- ja lähipiirissä on ihmisiä jotka on heiluneet tai heiluu julkisuudessa. Oma näkökanta on että julkisuus ottaa aina enempi kuin antaa. Että se vaakakuppi asettuu loppupeleissä aina sen negatiivisen kannalle. En usko hetkeäkään että enää nykyään kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta.

7. Oletko koskaan pitänyt paperista päiväkirjaa?
Joo, nuorempana tuli täytettyä useampikin paperinen kirja. Osa on jossain tallessakin. Myötähäpeä...

8. Kaunisteletko asioita blogissasi?
Vaikea kysymys. Yritän kyllä välttää kaunistelua. Mutta ehkä siihen sortuu kaikki joskus? Eikä kyse ole ehkä välttämättä niinkään siitä, että kaunistelisi asioita muille, vaan ennenkaikkea itselleen. Ei vaan ehkä pysty myöntämään juuri sillä hetkellä? Sitten kun asioihin saa vähän etäisyyttä niin huomaa että tuli ehkä vähän kaunisteltua. Vai ymmärsinköhän mä tän nyt jotenkin toisin, mitä kysyttiin?

9. Näetkö toistuvasti jotain tiettyä unta?
Mä en tiedä koska en muista uniani. Joskus, kun yöllä herään kesken unen, muistan mitä unta juuri näin. Mutta sitten kun aamulla herään, oon unohtanut koko jutun. Muistan vaan että muistin nähneeni unta.

10. Onko isovarpaasi pisempi kuin viereinen varvas?
Ensinnäkin ihanaa että joku muukin käyttää sanaa pisempi! Paljon kivampi kuin pidempi. Ja on. Ei paljoa pisempi, mutta on se.

11. Kumman kaa? Stig vai Peter Franzen?
Mullahan on Movemberin aikaan se oma koti-Stig eli sanotaan nyt sitten vaihtelun vuoksi Peter.

Kiitokset haasteesta kummallekin <3 En jatkohaasta ketään mutta kyssäreistä saa ottaa kopin, jos tahtoo!

Nyysin kuvan Annilta kun se oli niin hieno! Sori Anni!


2 kommenttia:

  1. Mä niiiin tykkään tästä sun tekstistä. Tätäkin on ollut ikävä :) Mielenkiintoinen postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mä niiiiiiin tykkään että sulla helpotti vähän kiireet ja kerkesit blogistaniaan takaisin :)

      Poista

Mitä sullon syrämmellä?