sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Lukuhaaste: Salattu nainen

33. Selviytymistarina


Lukuhaaste täällä
Mulla on ollut taas aivan järkyttävä puutostila ja suoranaiset vieroitusoireet jännäreistä. Oon lukenut aika monta opusta ihan muuta, joten kun sain tuossa päätökseen Riku Korhosen Emme usko enää pahaan, oli pakko saada perään kirjallinen Nordic noiria. Kaikki mun lukemani kirjat eivät siis päädy blogiin, Rikustakaan en oikein saanut irti mitään kirjoitettavaa. Mutta siis, näköjään Helmetin lukuhaasteessa on tällä hetkellä neljä luettua kirjaa. Oikea luku tän vuoden luetuista kirjoista on varmaankin kahdeksan.

Ja vielä muuten ennen kuin palataan takaisin kirjaan, ootteko katsoneet uutta Siltaa? Mulla meni kolmisen jaksoa että olin koukussa ja nyt koko viikko on aina yhtä piinaa ennen sunnuntaita. Tämä vika kausi tuntuu tähän asti nerokkaimmalta kaudelta ja on ihan käsittämätöntä että jaksoja on jäljellä enää kaksi. Onneksi uusi jakso on katsottavissa heti sunnuntai-aamuisin Areenassa, mun oli pakko tänään jo heti aamusta saada selville kuka on Tommy.

Mutta niin tämä Salattu nainen. Kuulkaa tämäpä se vasta oli kirja! Ra-kas-tin!

Kirja kertoo Louisesta ja Joachimista, jotka elävät pienellä saarella Tanskassa. Louise pitää kahvilaa ja Joachim kirjoittaa. Eräänä päivänä saarelle saapuu epätoivoinen mies, joka on täysin vakuuttunut siitä, että Louise on hänen muutama vuosi sitten kadonnut vaimonsa Helene. Asia tutkitaan ja DNA- ja muiden rönkkimisten jälkeen asia on varma. Louise on kuin onkin Helene. Aviopuoliso, kahden lapsen äiti ja miljoonayrityksen perijä. Kaikki ei tunnu kuitenkaan olevan ihan sitä, mitä Helenelle ja Joachimille vakuutellaan. Helene palaa perheensä luo, jatkaen kuitenkin tutkimuksia siitä kuka on ja mitä tapahtui. Tutkimukset kun paljastivat, että hän on jossain vaiheessa saanut vakavia iskuja päähänsä. Joachim ei myöskään pysty jättämään asiaa sikseen, vaan jatkaa tutkimista omalla tahollaan samasta asiasta. Ja jos Helene onkin Helene, niin kuka on Louise?

Mulla meni muutamia kymmeniä sivuja, ennen kuin tähän jäi kiinni. Tämä poikkeaa normidekkareista siinä, että mukana kyljessä kulkee myös vahva rakkaustarina. Meno ja melske ei ala ihan heti, ehtaa jännitystä täytyy vähän odotella. Mutta sitten kun mennään, niin vaihde on heti vitosella. Tämän lukemista ei vaan voinut lopettaa. Eli olipa muuten todella ässä valinta juuri ennen tenttiä! Johon siis myös pitäisi lukea... 

Noin niinkuin kirjoituksellisesti tämä nyt ei ollut mitenkään kovin ihmeellinen. Tämä kertoi asian kuten se on, ilman sen ihmeempää kielellistä revittelyä. Mutta tarinana, voi pojat! Täysin odottamattomia juonenkäänteitä, yllättäviä tapahtumia ja kylmää kyytiä. Sanalla sanoen tämä oli nerokas. Lisäksi se rakkaustarinallinen puoli sopi tähän todella hyvin. Tykkäsin että nämä kaksi erilaista lähestymistapaa oli nivottu samaksi. En muista että olisin koskaan aiemmin lukenut mitään vastaavaa. Mutta tämä ei olekaan mikään perinteinen dekkari.

Henkilöhahmoja oli juuri sopiva määrä ja koko ajan pysyi hyvin kartalla kuka on kukakin. Tätäkin mä visualisoin jatkuvasti päässäni joko leffana tai sarjana. Hämmästelin lukiessa jatkuvasti sitä, miten hienoja ja yllätyksellisiä juonenkäänteitä tähän oli saatu. Ja paketti pysyi kasassa koko ajan, joskus kun noita juonenkäänteitä pukkaa joka suunnasta niin uskottavuus kärsii. Mutta tämän kohdalla ei onneksi käynyt niin. Vaan juonenkäänteet tuntuivat pikemminkin huikealta ilotulitukselta. Jotka vaan huipentuivat loppua kohden.

Kirjan takana on kaksi tanskalaista bestseller-dekkaristia. Anna Ekberg on siis pseudonyymi. Ja lopputulos miellytti mua kyllä niin suuresti, että toivottavasti jatkavat yhdessä kirjoittamista jatkossakin!

Jännitys syntyi pikkuhiljaa. Tämä punoi verkkonsa lukijan ympärille niin, että yhtäkkiä vain huomasi olevansa keskellä tarinaa jonka ahmimista ei vaan voi lopettaa. Jos tykkäät dekkareista, tämä on todella potentiaalinen vaihtoehto! Ja itseasiassa vaikka et olisikaan dekkarien ystävä, niin suosittelen tätä silti. Tämä kun ei ihan sinne normidekkarin kategoriaan tosiaan asetu. Mutta lue tämä vain jos olet valmis luopumaan sekä yöunistasi että vapaa-ajastasi kunnes kirja on luettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?